ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Окружење

Трим стаза је за пешачење

Како смо били решени да стазу направимо, поред свих тешкоћа, које смо имали, тако смо били решени и да је свечано отворимо 13.септембра, иако је киша падала све до пред само отварање. И тако, упорност и рад су се исплатили.

Сунце је грануло, људи су дошли, деца су била спремна да се прошетају и протрче стазом и фешта у Сремачкој шуми је започела.

 

Опширније...

Стаза је готова!

Трим стаза је трасирана, насута, уваљана... Као што се види, готова је! Лепа, бела, вијугава и довољно мека за трчање, без великог напора. Као тепих. Има још посла, ситнијег. Сутра се наставља са насипањем страница стазе, склањају се гране, скупља корење. Планирали смо да чланови УГ „Зелени Железник“ и сви који сутра дођу од 15 часова па надаље фарбају столове и клупе. Понесите сандолин боје акације, четку и добру вољу за рад и дружење.

Свечано отварање стазе ће бити у суботу, 13.септембра од 11 часова. Сви су позвани на спортски дан у Сремачкој шуми.

 

Опширније...

Ради се и по киши

НИС-ова донација гради трим стазу

ЈП Србијашуме, које и газдује простором Сремачке шуме извођач је радова на трим стази „Шумски рај“, која се финансира донацијом НИС-а, а на основу пројекта са којим је УГ Зелени Железник учествовало на конкурсу под називом „Заједници заједно“у мају ове године. Средства, у износу милион динара за трим стазу, дугу 660 метара, а широку 1,5 метар обезедила је Нафтна индустрија Србије, која већ шесту годину заредом финансира пројекте локалних заједница, а приватна фирма Лола пројектовање и машиноградња из Железника је изразила жељу да донира 8 справа за вежбање на једном делу трим стазе , када буду отклоњени одређени проблеми око атестирања справа и њиховог рапореда у простору.

Опширније...

Србијашуме подржале изградњу трим стазе у Сремачкој шуми

Трим стаза са пратећим дрвеним справама градиће се у наредна 3 месеца средствима које је удружење грађана „Зелени Железник“ добило на конкурсу НИС-а под називом „Заједници заједно“. Трим стаза се налази иза лугарске куће у центру Сремачке шуме и употпуниће својим садржајем идеју излетишта Шумски рај, које је, постављањем столица и столова пре непуне две године покренула пензионерска организација „Железник“.

 

Опширније...

Чисте корито потока

Крајем прошле године скупштина Удружења грађана „Зелени Железник“је приликом утврђивања плана рада за ову годину, између осталог нагласила да се треба ангажовати на санирању „жутих река“ у Железнику, те смо одмах, почетком године обратили ЈВП Београдводе наводећи, између осталог:

Опширније...

Зелени кутак

текст: Ненад Лукић,
потпредседник Удружења грађана ''Зелени Железник''

Иницијатива месне организације пензионера Старог Железника уродила је плодом! На задовољство свих становника Железника Управа шумског газдинства одобрила је пензионерима један кутак Сремачке шуме на коришћење.

Опширније...

Пут за Свету Петку

Око 33 чланова организације пензионера Старог Железника учествовало је у акцији крчења шибља и сређивања приступног пута ка извору воде Свете Петке у Железнику. Идеја о сређивању приступног пута ка једном од најпосећенијих места у Железнику потекла је од најстаријих житеља села а придружили су им се и понеки млађани суграђани.

Опширније...

Насеље „Дина“

Насеље „Дина“

Железник поново почиње да се гради! То је лепа вест. Поред спорадичних зграда које ничу међу приватним кућама, ево после три деценије гради се један део Железника, на брду према Архиву, изнад улице Лола Рибар.

Опширније...

Библиотека Ђура Јакшић

Реновирана библиотека у Железнику почела са радом

ОВДЕ МИ ЈЕ ЛЕПО

Библиотека Ђура Јакшић је огранак матичне библиоте на Чукарици. Постоји још од 1954.године и, поред школе, једна је од најстаријих васпитно-образовних институција у Железнику. Одувек је била на лепом месту у главној улици у насељу, поред које се свакодневно пролази и - улази.

Опширније...