ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Окружење Трим стаза је за пешачење

Трим стаза је за пешачење

Како смо били решени да стазу направимо, поред свих тешкоћа, које смо имали, тако смо били решени и да је свечано отворимо 13.септембра, иако је киша падала све до пред само отварање. И тако, упорност и рад су се исплатили.

Сунце је грануло, људи су дошли, деца су била спремна да се прошетају и протрче стазом и фешта у Сремачкој шуми је започела.

 

 

На почетак стазе су изашли малишани од две до 22 године и плаћени аплаузом великог броја присутних протрчали су трим стазу, дугу 660 метара, коју је пропешачио и велики број присутних грађана, међу којима су били: Славко Гак, секретар за спорт и омладину града Београда, Срђан Коларић, председник општине Чукарица и Душан Исаиев испред ЈП Србијашуме.

 

 

 

У име УГ „Зелени Железник“присутнима се обратила председница Љиљана Обрадовић која се, најпре захвалила донатору Нафтној индустрији Србије, која је на конкурсу „Заједници заједно“ доделила милион динара пројекту изградње трим стазе у „Шумски рај“ у Сремачкој шуми, којим је Удружење конкурисало, а потом и ЈП Србијашуме, које је изградило трим стазу.

 

 

Најзаслужнији, истакла је она бесумње јесу чланови Удружења „Зелени Железник“, који су бринули о стази од почетка до краја: од идеје до реализације.

Поред председнице Удружења, на терену у шуми свакодневно су били: Милица Петровић, Немања Обрадовић, Ненад Лукић и Илија Марковић.

 

НЕМАЊА ОБРАДОВИЋ, АКТИВИСТА УДРУЖЕЊА


МИЛИЦА ПЕТРОВИЋ, АКТИВИСТКИЊА УДРУЖЕЊА


Срђан Коларић, председник општине Чукарица је обећао подршку Удружењу у даљој реализацији овога пројекта, пре свега у набавци справа за вежбање и осветљавање стазе, како би она могла безбедно да се користи и у вечерњим часовима.

 

 

Мали и велики тркачи су продефиловали стазом. Деца су, тога дана, у шуму довела родитеље, баке и деке, тренере и професоре. Надамо се да ће тако бити и убудуће.

 

 

Ако је чувамо трим стаза у Сремачкој шуми ће да послужи за шетњу, ходање, трчање, тренинге. Послужиће и за несигурне прве кораке.

 

 

На отварању је био подмладак „Младих лавова“ из Железника, који су били орни за трчање, али и за причу пред камерама.

 

 

Стазом су прошле и девојке из фитнес клуба „Октобар 2“ из Железника, које су, својим изгледом поручиле да треба вежбати зарад здравља и лепоте.

 

 

Трим стаза за умор, столови и столице за одмор - све на једном месту у центру Сремачке шуме. Зато је све ово, што се тамо налази и за младе и за старије посетиоце.

 

 

 

На крају, оно што смо рекли на почетку и што увек треба имати на уму: трим стаза је за пешачење. Споро или убрзано, за трчање. Она СИГУРНО НИЈЕ: за аутомобиле, моторе и бицикле! Зато, ови други, не покушавајте да је користите за моторна возила, јер - видећемо вас.