ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Окружење Србијашуме подржале изградњу трим стазе у Сремачкој шуми

Србијашуме подржале изградњу трим стазе у Сремачкој шуми

Трим стаза са пратећим дрвеним справама градиће се у наредна 3 месеца средствима које је удружење грађана „Зелени Железник“ добило на конкурсу НИС-а под називом „Заједници заједно“. Трим стаза се налази иза лугарске куће у центру Сремачке шуме и употпуниће својим садржајем идеју излетишта Шумски рај, које је, постављањем столица и столова пре непуне две године покренула пензионерска организација „Железник“.

 

С обзиром да на овом простору газдују Србијашуме, затражили смо и добили дозволу и подрпку од Шумског газдинства „Београд“ за овакву активност. Такође, понудили су се и да изграде трим стазу. Стекли смо утисак да ће понуда бити коректна с обзиром да су нам средства ограничена и великим делом, али не и целокупан износ, обезбеђени.

Такође, мора се мало кориговати првобитна идеја, тражити одређене донације, али и бити спремни да својим доприносом обезбедимо недостајућа средства. Грађани Железника, ово излетиште треба свима нама. Хвала на досадашњој али очекујемо још јачу и масовнију подршку, а ви ћете ускоро ћете бити обавештени о свим, предвиђеним пословима који нас очекују, али и могућностима добровољног рада.

За почетак, са представницима Србијашуме обишли смо локацију и очекујемо повољне вести од њих, с обзиром да смо их навели као партнере у овој акцији за све грађане Железника.