ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Окружење Ради се и по киши

Ради се и по киши

НИС-ова донација гради трим стазу

ЈП Србијашуме, које и газдује простором Сремачке шуме извођач је радова на трим стази „Шумски рај“, која се финансира донацијом НИС-а, а на основу пројекта са којим је УГ Зелени Железник учествовало на конкурсу под називом „Заједници заједно“у мају ове године. Средства, у износу милион динара за трим стазу, дугу 660 метара, а широку 1,5 метар обезедила је Нафтна индустрија Србије, која већ шесту годину заредом финансира пројекте локалних заједница, а приватна фирма Лола пројектовање и машиноградња из Железника је изразила жељу да донира 8 справа за вежбање на једном делу трим стазе , када буду отклоњени одређени проблеми око атестирања справа и њиховог рапореда у простору.

У оквиру овога пројекта урађен је и веб сајт, који прати активности Удружења, а сада детаљно изградњу трим стазе, и може се погледати на адреси www.zeleni.zeleznik.rs.

На почетку трим стазе налази се неколико столова и клупа које су поставили пензионери Железника, тако да ће активисти „Зеленог Железника“ очистити и офарбати постојећи мобилијар, како би све било спремно за свечано отварање стазе у суботу, 13.септембра од 11 часова. Поред инвеститора, представника града и општине очекује се долазак спортских клубова и ученика, који ће први демонстрирати спортске активности на стази. Наравно, на свечано отварање су позвани и сви становници Железника и околних места.

Последњих дана кише су омеле извођача радова , али се надамо и трудимо да се, чим се време „пролепша“, надокнади пропуштено и стаза заврши у року.

Хронологија изградње стазе:

На терен Сремачке шуме се изашло у понедељак, 25.августа и ево, у слици и помало речи, како је напредовала градња стазе.

Другог дана, 26.августа је "заорана " бразда и почело дефинисање стазе:

Трећег дана стигао је шљунак за дренажу стазе:

Појавили су се и први шетачи. Најмлађи је Михајило од годину и по дана. "Проба" стазу.

Стаза је оивичена даскама, уваљана. Стигло се до последњег слоја. Само, почела је досадна киша.