ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Окружење Зелени кутак

Зелени кутак

текст: Ненад Лукић,
потпредседник Удружења грађана ''Зелени Железник''

Иницијатива месне организације пензионера Старог Железника уродила је плодом! На задовољство свих становника Железника Управа шумског газдинства одобрила је пензионерима један кутак Сремачке шуме на коришћење.

Мића Стевановић, председник месне организације пензионера Старог Железника у зеленом куту

 Радови на уређењу простора се приводе крају и, како наводи председник удружења пензионера Мића Стевановић - Госин, све досадашње послове одрадили су пензионери Старог Железника, финансирајући сопственим средствима. Стевановић истиче да би им помоћ општинских или градских институција добро дошла, како би се овај, заиста леп и користан простор, што боље и функционалније, уредио. Осим за пријатан одмор у природи, овај кутак се може се користити у просветне и културне сврхе, тако што би се организовала настава у природи, креативне радионице и разне промоције.

До овог кутка се лако стиже, јер је удаљен стотинак метара од главног пута, који кроз шуму спаја Железник са Рушњем и Ибарском магистралом. Сада се овде може сместити стотинак људи, а има и довољно паркинг-простора. Поред тога, постоје технички услови да се у том простору спроведу струја и вода.

Уз постојеће столове и клупе биће уређена и једна мала, импровизована бина, као и посебно огњиште за роштиљ, како би шума била заштићена од пожара и несавесних посетилаца, који воле да роштиљају.

По речима Стевановића, свечано отварање овог простора планирано је за период од 5.до 10. октобра,а све зависи од временских услова. Месна организација пензионера на ову свечаност позива све, посебно становнике Железника, јер је то њихов шумски кутак за одмор.

Новоформирано Удружење грађана ''Зелени Железник'' у потпуности подржава рад наших пензинера, као и све остале активности, које доприносе квалитетнијем, богатијем и здравијем животу наших суграђана. У ту сврху се користи и овај сајт, али ће се развијати и други видови промотивних активности на популарисању и развоју еколошке свести и заједничких акција. Сви су позвани!