ЖЕЛЕЗНИК

Портал

суб02232019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Ружење Железника То можемо заједно

То можемо заједно

Трајно сагоревање вештачких материја

Да вас подсетим да смо, пре пола године покренули овај сајт и да смо одмах, између осталих информација означили и посебно детаљно третирали одређене теме из наше свакодневице. У слици и речи представили смо примере нашег (људског) немара и осионости према природи и сопственом здрављу.

Да је било примера лепоте у тој области и успешних акција на очувању околине, радо бисмо их популарисали, али...

Као што сте читали на овим страницама у Актуелностима и у Окружењу и ружењу писали смо о депонијама на улазу у Железник, посебно оној на излазу на Ибарску магистралу, а према Петловом брду. И јавили су се грађани Петловог брда, свесни потребе да заштите себе и своју децу, јер свакодневно удишу загађен, смрдљив ваздух са депоније и савесно се обраћајући свим институцијама у оштини, граду и републици (као и ми из Железника) да се проблем хитно реши: депонија затвори и смеће одвезе на званичну депонију. Епилог свега тога се налази у тексту РЕШЕЊА (које следи у оргиналу), а које је градска инспекција издала 29.фебруара ове године где се налаже ЈКП Градска чистоћа да одмах очисти и уреди дивљу депонију у Железниу, а рок за извршење је 1 ( и словима један) дан од пријема решења!

Из њиховог дописа такође, сазнајемо димензије дивље депоније: 200 пута 300 пута 15 метара! Да ли знате колико је то кубика? Да ли знате колико је потребно времена да се та депонија испразни?!

Данас је 9. Март (каква симболика!) Урађено НИЈЕ НИШТА.

Становници Петловог брда су се организовали и планирају даље активности. Хоћемо ли да се удружимо са њима?

 

Текст решења: