ЖЕЛЕЗНИК

Портал

суб02232019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Окружење Мени Ружење Железника Сачувајмо Бориће

Сачувајмо Бориће

01.05.1970. Сађење Борића
01.05.1970. Сађење Борића
01.05.1970. Сађење Борића

На Петловом брду је шума Борићи! Полако је крче, лоши, бахати и неодговорни људи. Али, становници Петловог брда и љубитељи овог, нашег “Шервурда” су спремни да је одбране. Акција креће…

Ево како се комшијама обраћа Срба, “ првоборац” градње и одбране Борића, а о томе како се пошумљавала ледина сведоче старе фотографије:

Драге комшије!

Насеље које је 1970. изгледало као логор, сада је насеље у парку, парку који смо сами засадили. Свако од нас је у свом дворишту око куће, где станује засадио велики број разног дрвећа које је сада старо и до 45 година.

За очување и уређење зеленог заштитног појаса, који је засађен 1968-69.године, смо сви ми одговорни, поред оних који су по закону обавезни да га одржавају. Ми, наша деца па сада већ и унуци шетали смо и уживали у шуми "борићима".

НЕ ДОЗВОЛИМО ДА ИХ УНИШТЕ! БАРЕМ ОВО ШТО ЈЕ ОСТАЛО!

Ми се нудимо као партнери и сада и убудуће надлежним органима општине, града, републике, који се брину, за животну средину.

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, позната парола зар не?

Као што се многи сећају и 1986. је било људи и у власти и ван ње, који су своје личне и ситне интересе стављали изнад општих, заједничких.

Од тада до данас се, заправо, ништа није променило. Очигледно је да у свакој власти и у свако време, без обзира на припадност, таквих људи има. Довољно је упоредити сателитске снимке са Googla из марта 2008. и данас и видети колико је ово тачно.