ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Привреда и друштво Мени Школство

Школи враћају дуг

Традиционално, у основној школи Владимир Назор у Железнику, дечјим, разноврсним програмом прослављен је Дан школе. Међу званицама био је и Предраг Гајић, председник општине Чукарица са сарадницима, а нису заборављени ни бивши директори, међу којима је најстарији Сава Стекић, који се, у својим књигама, интезивно бави историјом вога места и школе, чији је, давних година, био директор.

Опширније...

Дан девојчица

ОШ „Владимир Назор” обележила Дан девојчица

Важно је волети свој посао

БРИГА О БУДУЋЕМ ЗАНИМАЊУ

Дан девојчица је у основној школи „Владимир Назор“ у Железнику обележен 24.априла трибином, која је била посвећена избору будућег занимања за ученице седмог и осмог разреда.

Опширније...

Распевани ученици „Назора“

Ученици основне школе Владимир Назор прославили су свој дан и обележили 52 године постојања школе. Као и сваке године, пригодним програмом ученици су увесељавали своје другове и госте међу којима су били: председник општине Зоран Гајић, председник школског одбора Милан Мићић, али и бивши директори школе: Сава Стекић, Наташа Дишков и Ђорђе Елезовић.


Велики школски хор

Опширније...

Ученици славили Савиндан

27.јануар

У свим школама у Србији, па и у Железнику прослављена је школска слава - Свети Сава. У основној школи „Владимир Назор“ хор је запевао „Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави“, а потом је, уз присуство домаћина славе - професорке Наташе Дишков обављено сечење славског колача.

Опширније...

Педесетпрва годишњица "Назора"

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ

Пригодном приредбом, у четвртак, 17.новембра, ученици основне школе Владимир Назор у Железнику прославили су Дан своје школе.

Прва школа

Опширније...

Техничка школа

Поред две основне школе, које се граде са нарастујућим приливом становништва из других крајева у Железник, у послератној изградњи Железника формира се и Техничка школа, да би школовала кадар потребан фабрици Иво Лола Рибар. Ова школа је настала из Индустријске школе Иво Лола Рибар, која је почела са радом кад и фабрика 1947.године.

Опширније...

Основна школа Владимир Назор

Прва школска зграда у Железнику подигнута је 1840. године. Била је то невелика чатмара, покривена ћерамидом са једном собом за ђаке и две за учитеља. Из записа учитељице Марије Цветковић из 1874. сазнајемо да је само село подигло ову зграду, за коју је утрошено «9.000 гроша чаршијских», као и име првог учитеља Димитрија Михаиловића.

Опширније...

Узор школа Браћа Јерковић

Од 1948.године у Железнику су радиле две школе: основна школа у селу, код цркве и непотпуна гимназија у насељу. Седмогодишња основна школа у Радничком насељу установљена је 1951.године и била је у близини зграде Интерната у напуштеним баракама које су служиле за изградњу фабрике и насеља.

Опширније...

Спортска гимназија

Спортска гимназија је настала из потребе да се обједини образовање и развијају спортски таленти на једном месту. Она ученицима пружа опште образовање класичне гимназије и упоредо, кроз тренинге и спортску едукацију отвара им врата спортског успеха.

Опширније...