ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Привреда и друштво Мени Школство Распевани ученици „Назора“

Распевани ученици „Назора“

Ученици основне школе Владимир Назор прославили су свој дан и обележили 52 године постојања школе. Као и сваке године, пригодним програмом ученици су увесељавали своје другове и госте међу којима су били: председник општине Зоран Гајић, председник школског одбора Милан Мићић, али и бивши директори школе: Сава Стекић, Наташа Дишков и Ђорђе Елезовић.


Велики школски хор

 

У колажном програму било је музике, рецитација и подсећања на славне личности из наше историје: Милана Мијалковића, чије име носи улица у којој се налази школа, о коме је говорио Стефан Стошић и нобеловца Иве Андрића, о коме је говорила Катарина Сићевић.

 

Распевани ученици

 

Христина Станисављевић је, уз пратњу наставнице Марије Лукић, певала песму „Тамо иза дуге, док је мали школски хор певао „Лепојке“, а велики хор песму „Другарство“. Ученици III3 су били задужени за сценски приказ комада „Зунзара“, а могле су се чути и мудре мисли о образовању, али и бисери из школских клупа.

 

Сценски приказ „Зунзаре“


 На ученичком паноу у холу школе представљен је Дан примирја у Првом светском рату, а уприличена је и изложба књига Иве Андрића из фонда библиотеке школе.

 

Тематска изложба

 

 

У Железнику започела акција

ЧИШЋЕЊЕ ДЕПОНИЈА СМЕЋА

Данас у на дивљим депонијама смећа у Сремачкој шуми почели да раде багер, камиони и радници Градске чистоће, чиме је почела тродневна акција на одвожењу смећа из овога дела Железника. Заједничком акцијом, коју су најавиле пензионерска организација Старог Железника и Удружење грађана Зелени Железникпре само месец дана, приликом отварања излетишта у шуми, уз помоћ општине Чукарица треба да буду очишћени прилазе овом излетишту, затрпани смећем, али развију активности, којима би шума била обезбеђена од даљег загађивања. Свесни да поједини грађани руже шуму истоврарајући шут и различито смеће поред пута, осим акције чишћења активисти су планирали и формирање еколошке патроле.