ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Привреда и друштво Мени Здравство Дом здравља Др Сима Милошевић

Дом здравља Др Сима Милошевић

Нова зграда Дома здравља
Стара зграда Дома здравља

Дом здравља Др Сима Милошевић налази се на Бановом брду у Пожешкој број 82. Добио је име по др Сими Милошевићу, познатом, предратном лекару, рођеном крајем XIX века у Боки Которској.

Објекат Дома здравља Железник је удаљен 9 км од централе на Бановом брду и користи га око 24.000 становника Железника.

Налази се у старом делу Радничке колоније, јер је грађена за потребе насеља, које се у послератним годинама интезивно ширило.

А прва амбуланта у Железнику лоцирана је у згради Земљорадничке задруге, већ од 1946. године. Са изградњом фабрике сели се у њену непосредну близину, где остаје до 1958.године, да би са изградњом зграде Дома здравља у радничком насељу, при фабрици остала само лекарска ординација. Доградњом 1972.године Дом здравља у Железнику добија свој, садашњи изглед.

Дом здравља данас има: Службу опште медицине; Кућно лечење; Превентивни центар; Оделење оториноларингологије; Оделење офтомологије; Оделење интерне медицине; Службу за физикалну медицину и рехабилитацију; Оделење поливалентне патронаже; Службу за здравствену заштиту жена (гинекологија); Службу за здравствену заштиту деце и омладине (педијатрија); Службу за лабораторијску дијагностику; Оделење стоматологије; Оделење за дечију превентивну стоматологију; Оделење за ортопедију вилице; Оделење за зубну технику (протетика).

Поред тога, у саставу Дома здравља су: Стоматолошка амбуланта ОШ "Владимир Назор", и Стоматолошка амбуланта ОШ "Браћа Јерковић."