ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Репортери Мени Белешке са летовања Ми на одмору

Ми на одмору

Лето је. Школе не раде, годишњи одмори су IN, сви планирају путовања, ближа и даља, скупља или у „родбинској“ варијанти. Где год да кренете, а није ваша кућа или стан, све вам је то одмор. Пишите нам, било да сте у: сеоском или бањском туризму, aко сте на планини или мору, на домаћем терену или у иностранству, краће или дуже. Уз текст од максималних 20 до 30 редова, пошаљите нам фотографије (1 до 5).

Бирамо најзанимљивији текст и најлепшу фотографију са летовања! Пишите на свој начин, потенцирате оно што мислите да је најважније и најзанимљивије било на летовању, али не заборавите: где, када, како и са ким сте били на летовању. И потпишите се, обавезно.

Пошаљите текст на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , а ми ћемо ваша искуства објавити у посебној рубрици на сајту www.zeleznik.rs.

Конкурс за најзанимљивији текст и фотографију траје до 1. октобра. Можда буде и лепих награда!

 

Ево како, као модел, али и не мора тако, треба да изгледа текст о летовању:

 

 

ЗАДОВОЉСТВО 4*

(Кемер - Гојник)

 

Турска, чаробна реч за чаробно летовање! Почетак лета, неко би рекао предсезона, друга половина маја. У Београду хладно, у Анталији таман (турска реч и значи добро).

Авионом се стиже за сат и по. Од Анталијског аеродрома до Гојника (Goynik) се путује још сат времена, све до хотела са 4* Fame residence, где је све all inclusive.

Хотел има све што гост пожели: простране собе, са великим терасама које гледају на базене и море, разноврсну храну, неколико базена, али и своју плажу и занимљиву и разноврсну забаву.

Једе се преко целога дана! По принципу „шведског стола“ нуде се три главна оброка, а преко дана су разне ужине, колачи, воће и пиће. Ако пожелите оброк на обали мора, може и то! Лежаљке, сунцобрани, пешкири, све је урачунато у цену. Преко дана аниматори: јутарња гимнастика, музика, време за најмлађе, а у касним, вечерњим сатима програм музике, плеса и карневала за одрасле.

Гојник је мало приморско место, али крцато понудом у трговинама. Класика: роба за плажу, постељно и остало рубље, производи од коже, продавнице ратлука и ћетен алве. Важно је да застанете и покажете интересовање, а онда настаје убеђивање и ценкање. Ко умије, њему двије!

Ако се зажелите излета, има ту свега и свачега: историјска места, природне лепоте, ближе и даље. Препоручујем, обилазак Дуден водопада и Анталије, уз могућност шопинг туре, обавезно посета фабрици коже и фабрици златног накита.

Ипак, најлепша је шетња кроз Анталију, главни град турске ривијере са атрактивним булеварима, шеталиштима под палмама и бројним шопинг центрима. Од другог века, када га је крај Пергам основао, овај град није мењао име, па у старом делу града, Калеици наилазимо на узане улице са дрвеним кућама и доксатима, које дочаравају изглед и атмосферу орјенталног живота и обичаја.

Колико то кошта? Ако се оде у предсезони понуда је веома повољна. Има сунца, температура је идеална, између 25 и 28 степени, море освежавајуће, а остале погодности разноврсне и многобројне. Туристичке агенције се утркују у понуди Турске. Ми смо (пре)задовољни понудом агенције „ 1А травел“.

 

Пише: Љиљана Ћирић