ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Репортери Мени Интервјуи Art Room - Креативне радионице

Art Room - Креативне радионице

Ако сте талентовани или тек испитујете своју креативност, ако сте неодлучни јер имате различита интересовања и жеље, па Вам је потребно стручно усмерење, ако тражите пут у бављењу и конзумирању културних садржаја, а не можете га наћи сами, ако су то области: сликање, вајарство, музика, фотографија, глума, кување..., ако сте дете, онда је ART ROOM станица на којој морате сићи. И опробати се. Јер, ту су те креативне радионице. Зовите на 066 266566 и све што Вас интересује о креативним радионицама питајте Јелицу Ковачевић или посетите сајт www.artroombeograd.com. Једноставно је.

Шта је Art Room?

Art Room је пројекат дечијег креативног простора, базираног на радионицама из различитих области.

Шта се добија на једном таквом месту?

Наш циљ је стварање креативног простора у коме ће деца моћи да се изразе кроз уметничке праксе али и едукују и стекну љубав према култури и уметности.

Обједињавањем културе, уметности, едукације и креативности стварамо место на коме ће деца моћи да се обликују као ствараоци, индивидуе и будући конзументи културних садржаја.

Како се у њој препознају таленти?

Основна замисао пројекта Art Room је да уметници својим радом и ангажовањем обликују интересовања и таленте својих полазника.

Да ли су деца само примаоци садржаја?

Деца ће, као полазници и чланови радионица, имати могућност да буду и модератори садржаја. У складу са својим жељама они ће бирати начине изражавања, као и њихов темпо, што је кључно при обезбеђивању потпуне слободе креативног израза.

Каква је понуда и за који узраст?

Арт Роом предвиђа радионице за децу предшколског и школског узраста из следећих области: фотографија, сликање, музика, вајарство, глума, кување.

Ко ради са децом?

Са децом раде стручњаци из наведених области а полазници ће у оквиру пројекта бити у могућности и да посете нека од професионалних окружења својих предавача: уметничке студије, атељее и слично. На овај начин, моћи ће да се у потпуности упознају са процесима стварања, што ће их можда додатно заинтересовати за неке уметничке облике.

Тим окупљен око пројекта Art Room чине млади уметници који желе да своје вештине и умећа пренесу деци на најкреативнији начин, како би ослободили уметничке потенцијале које свако дете носи у себи.

Како се обраћате деци?

Приступ којим се наш тим руководи заснива се на сусрету едукације и креативности. Подстицањем креативног израза и мишљења код детета се развија читав сет вештина неопходних за даљи живот и развој у савременом друштву.

По чему је ова радионица другачија?

Простор Art Room-а је адаптиран у складу са потребама деце и њиховог изражавања; представља оазу креативности и уметнички простор у потпуности подређен својим корисницима.