ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Репортери Мени Интервјуи У продавници здраве хране

У продавници здраве хране

ЗЕЛЕНИ ЧАЈ ЗА ДОБРО ЈУТРО

У тржном центру „Лола“ међу многобројним бутицима и занатским радњама, у приземљу налази се најстарија продавница здраве хране у Железнику, која ради од 8.00 до 20.00, а недељом од 8.00 до 12.00 часова.

ПРОДАВНИЦА ЗДРАВЕ ХРАНЕ У ТЦ ЛОЛА


“Већ девет година житељи Железника, али и Сремчице и околних насеља знају да у овој продавници могу купити производе, које не могу наћи у „обичним“ продавницама. Власник радње је Александар Старчевић, који уме и да посаветује које намирнице треба уврстити у исхрану, ако хоћемо здраво да се хранимо.

 

Р.Ж Шта све имате у продавници?

А.С. Имамо скоро све производе из асортимана здраве хране: житарице, кекс, слаткише, додатке за торте, смрзнуту рибу, чајеве, мед , зачине...

 

ПОНУДА У ПРОДАВНИЦИ


Р.Ж. А највише се продаје?

А.С. Највише се траже слаткиши и то кекс. Ја га продајем на меру, мада има и оних у фабричком паковању. Оно што разликује моју понуду јесте кекс са фруктозом, која је замена за шећер, мада имам и кекс са обичним, белим шећером. Чајеве такође, продајем на меру и то преко тридесет врста: камилица, жалфија, нана, ртањски, зелени, црни, а уз то и биљне капи.

 

ЗДРАВА ХРАНА У РАФОВИМА


Р.Ж. Имаш ли неки предлог за јутарњи чај?

Свако јутро попијем зелени чај (онај на меру), јер је квалитетнији и то тако што га прво потопим пар минута у прокувану воду, па га процеђеног пијем са мало лимуна, кашиком меда и гранулама полена. Два гутља пред крај испијања чаја, додам и неколико капи прополиса.

 

СВЕ ЈЕ, УГЛАВНОМ, НА МЕРУ


Р.Ж. А да ли практикујеш доручак?

Наравно, то је најважнији оброк у току дана и ја за доручак, најчешће, узмем овсене пахуљице са јогуртом. У то додам кашичицу семена лана, (а ја волим и мало цимета), оставим да одстоји сат времена и после тога заиста уживам у доручку! То је мој предлог за добро, здраво јутро.

Могу још да предложим да се једном дневно попије кашичица нерафинисаног уља од бундеве и лана.

 

МЕД И ПЧЕЛИЊИ ПРОИЗВОДИ


Р.Ж. Почео је божићни пост. Како је продавница опремљена посним производима, рибом?

С обзиром да је сада сезона слава и пост, риба се добро продаје. У понуди је: морска риба, ослић, скуша, папалина, филети сома и слично. Било би идеално када би се риба нашла на трпези у домаћинству два пута недељно, јер је то месо наздравије. Треба избегавати пржену рибу, а ако је већ тако спремамо требало би да буде на што мање уља или на фолији.

 

Текст и фото: Немања Обрадовић