ЖЕЛЕЗНИК

Портал

уто01222019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Репортери Мени Виђења Пет у један

Пет у један

шета и фотка: Немања Обрадовић

„Петак на велико финале“ Бир феста прошао је у знаку сентимента. Чак се и Блажа тако понашао! На изглед. Смењивале су се групе са Ју простора заједно са Yu групом.

Биљана Крстић са бистрим гласом и „Бистриком“, „Јој пуче пушка“, „Јовано Јованке“, добри, нежни, сентиментални „Плави оркестар“ са песмом оптимистичног наслова „Боље бити пијан него стар“ и мелахонличног „Тече Сава“. А онда, старо издање Забрањеног пушења и пева Ушће „Пишоња и Жуга, два верна друга“... али и „Зеница блуз“.

 


Добар звук „ЈУ“ групе вратио је у осамдесете, али је Блажа отишао још даље у прошлост. “New look“ Блажа и „old look“ Елвис бачени су на stage! То је обећавало добро зезање. За остало, зависи од надахнућа. А, барем Блажи никад не фали надахнуће! Пева, прича, бацака, зеза . Пет у један!

 

 

 

 

На Ушћу, публика уходана. Понављамо се из вечери у вече, али нам није досадано. Испреплетало се: старо и ново, југословенско и српско. И све штима и све се пева, хорски. Пристижу нови посетиоци, кажу да је хиљада достигла стотку! Да ли је то због beer-a или је због музике, можда је због Ушћа, али је, сигурно због публике и Београда.