ЖЕЛЕЗНИК

Портал

уто01222019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Репортери Мени Виђења Гледате ли графите?

Гледате ли графите?

Писмо уредника

Графити, графити, једна од „тековина“ 21. века. Обожавају их млади, деца. И неки одрасли су на њиховој страни. Још у кућама родитељи толеришу, па чак и подстрекавају овакво “креативно“ изражавање. Стога није чудо да је неким тинејџерима то омиљени начин изражавања. Понајвише онима, који немају никаквог сликарског талента.

За дубљу је психо-социјалну анализу шта све графити представљају. Разликујемо жврљотине од одређених, уобличених порука, које нам шаље омладина.

 

 

Жврљотине су израз љутње и неартикулисаног протеста, стереотипне су без маште те стога, логично, руже простор на коме су. И околину, наравно.

 

 

Графити на зидовима су нешто као мурално сликарство новог миленијума. Има занимљивих, изузетно креативних, са дубоким порукама. У сваком случају, интригантни су и улепшавају нам свакодневицу.

 

 

Било је акција да се у граду пронађу слободни, пригодни простори за графите. Да се окрече и припреме за „уметнике“. Знам тек за неколико. Зато се млади људи сналазе. Неки се труде и умеју да осмисле простор, други тек бесно прецртавају написано, понављају се и поручују: Џабе сте кречили! Свеједно, сви нешто поручују.

 

 

Моје питање је:

Шта ви мислите о графитима и треба ли обезбедити неки простор за њих у Железнику?

Адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.