ЖЕЛЕЗНИК

Портал

сре01162019

Ажурирано10:06:00 PM

Back Ви сте овде: Почетна Вести Дан школе - дан ђака

Дан школе - дан ђака

Пригодним програмом у присуству родитеља, ђака и наставног особља у основној школи „Владимир Назор“ у Железнику и овога новембра обележена је 54.годишњица ове установе.

 

 

 

Ученици су песмом и позоришним комадом обележили овај дан, а све присутне је поздравила директорка школе Анита Пирнат и захвалила се, посебно деци и својим колегиницама, који су знањем обезбедили бројне награде, међу којима се издвајају две награде републичког нивоа из српског језика и биологије.

 

 

У оквиру прославе посебно место заузима изложба поводом стогодишњице Великог (Првог) рата и 70-тогодишњице Другог светског рата, ауторке Љиљане Марковић, професорке историје у овој школи.

 

 

 

Поред општих информација, ова изложба на занимљив начин открива неке мање познате историјске чињенице везане за ова два велика рата, која су обележила прву половину прошлог века и однела милионске жртве. Ако ових дана долазите у школу, обавезно пажљиво погледајте изложбу, текстове и слике на њој, јер ћете много тога, новога сазнати из историје човечанства.